Sunday, 4 March 2012

GEMPAR!!! BIENDA DAPAT ILHAM NAMA ANAK DARIPADA YAHUDI


Gambar anak perempuan Bienda, Lavienda Namiraz yang dilahirkan pada 26 Februari lalu.

Penyanyi Bienda berkata dia mendapat ilham untuk memberikan nama Lavienda Namiraz kepada anak perempuannya yang baru dilahirkan itu daripada perwatakan drama telenovela Latin yang kerap ditontonnya ketika hamil.

Menurut penyanyi berusia 27 tahun itu, bagi berlaku adil mereka bersepakat untuk menggabungkan bahagian nama masing-masing kepada bayi sulung itu.

“Nama Lavienda diilhamkan daripada gabungan nama saya dan salah satu watak dalam telenovela Latin yang saya gemar tonton ketika mengandung dulu.

“Kebetulan pula, suami juga ada nama pilihannya iaitu Namiraz yang diambil daripada nama Zariman yang diterbalikkan. Untuk berlaku adil, kamu gabungkan dua nama itu,” katanya.

Bercerita tentang pengalaman bergelar ibu, Bienda berkata dia bersyukur kerana anaknya tidak mempunyai banyak ragam atau kerap menangis.

Bienda dan suami, Kamarul Zariman Abd Rahman (Boy) pada majlis persandingan mereka pada 8 Oktober 2010.

Macam-macam kerenah artis Malaysia sekarang. Kenapa Tak bubuh nama Brenda, Spenda ke?kan buat orang boleh gelak...hahahaha..Nama yang dipilih itu menyerupai nama-nama Yahudi dan Zionis.  Nauzubillah.  Tak tau nak kata.. Cubalah pilih nama yang yang lebih Islamik sikit.  Lagi bagus dan mendapat keberkatan.  Dunia artis Malaysia yang semakin sesat...
PEMIKIR KAMPONG

No comments:

Post a Comment