Sunday, 6 May 2012

PANAS: AzminSi Pemutar Screw


Budaya memutar segala fakta dan bukti menjadi resam Pembangkang.  Walaupun bukti sudah terdedah dan nyata.  Bagaimana lagi mahu dihelah dan dielak.  Pilihanraya dijadikan sebab,  tetapi kenyataan menjadi yang HAK.  Azmin ingin bermain dengan gasing tetapi hakikatnya gasing itu berputar ada masa hentinya.  Rakyat sudah matang.  Boleh menilai bukti dan tohmahan.  Allah Maha mengetahui.  Yang BATHIL dan Yang HAK.  Renung-renungkanlah..

SHAH ALAM - Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali menyifatkan wawancara ibunya, Che Tom Yahaya kepada beberapa media semalam petanda Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) semakin dekat.

Dalam rakaman video yang disiarkan portal Agenda Daily pagi ini, Azmin berulang kali menyebut “pilihanraya semakin dekat”antara sebab mengapa beliau terus diserang.

"Pilihanraya dah dekat," katanya ringkas selepas Program Ramah Mesra bersama Penduduk di AU3, Keramat apabila diajukan soalan berkaitan dengan kenyataan ibunya.

Semalam, ibunya berkata, beliau masih mengharapkan Azmin pulang ke pangkuan keluarga untuk memaut kembali hubungan yang sudah terjurang antara beliau dengan adiknya, Ummi Hafilda.

Che Tom, 78, berkata, beliau dan suaminya, Ali Omar sudah memberikan didikan yang cukup, ilmu akhirat, adat resam dan budi bahasa, jadi dia masih sayangkan Azmin dan mengharapkan anaknya itu berubah dengan bertaubat dan meninggalkan PKR.

Menurut Che Tom, kali terakhir Azmin pulang ke rumahnya di Kampung Klang Gate Baru, Setapak di sini pada 1 Syawal tahun lalu.

Apabila sekali lagi ditanya reaksinya berhubung laporan itu, beliau mengulang "pilihanraya dah dekat."

"Itu saja Umno boleh menang dengan fitnah dan tohmahan, ok, ok," katanya yang juga Ahli Parlimen Gombak.

Sambil menyifatkan ia adalah serangan peribadi kepadanya, beliau berkata, hampir sebulan beliau diserang  sejak akhir-akhir ini.

Sebelum ini, Azmin juga dikaitkan dengan klip seks yang didakwa miripnya.

Beliau memutuskan untuk mengambil tindakan undang-undang dengan menyaman sebuah akhbar

Sinar Harian

No comments:

Post a Comment